Wellness

Wellness-værkstedet har tilknyttet 7 borger, hvoraf 3 er diagnosticeret som døvblinde, mens de andre 4 borger er blinde eller meget svagsynede.

 

Vi lægger stor vægt på, at alle borgere får mulighed for at udnytte deres syns- og hørerester.  

 

Vores aktiviteter er tilrettelagt sådan, at vi både stimulerer nærsanserne som fx balancesansen og berøringssansen og fjernsanser som syns-, høre- og lugtesansen. Desuden arbejder vi med metoden Aktiv Læring.

 

Wellness-værkstedet er indrettet sådan, at borgerne har mulighed for selvaktiviteter, som fx at ligge i kuglebassinet, hvor borgeren får stimuli ved hver eneste bevægelse.

Vores Drømmegynge giver både mulighed for behagelig lejring og selvaktivitet – især når vi lægger en resonansplade under borgerne fødder.

Vi har placeret nedhæng flere steder i værkstedet, hvor borgerne enten liggende eller siddende har mulighed for at røre på forskellige materialer eller kigge på lys.

På vores vandseng kan borgeren slappe af alene eller ligge ved siden af en anden borger – også her får hver bevægelse en effekt for borgeren.

 

Udover selvaktiviteter, tilbyder vi fysiske aktiviteter som fx at ligge på maven vores meget store pilatesbold. Her synger vi sange, mens vi får borgeren til at gynge fra side til side, hoppe op og ned, dreje rundt på bolden, alt imens vi hele tiden har rører ved borgeren og kommunikerer med borgeren, hvor ”vildt” det skal være, eller hvor mange gentagelser han / hun gerne vil have. Vi arbejder også med pædagogisk massage, går ture, har udendørsaktiviteter som kørestolsgynge, gyngesofa og nedhæng udendørs m.m. Vi arrangerer fester som julehygge, fødselsdagsfester, sanserunde og andre arrangementer.

 

 Vi arbejder hovedsageligt med Sansestimulering, døvblinde pædagogik og Aktiv Læring.